Юни, месецът, в който ще посрещнем лятото ще бъде и хладен,

...
Юни, месецът, в който ще посрещнем лятото ще бъде и хладен,
Коментари Харесай

Юни - и хладен, и горещ

Юни, месецът, в който ще посрещнем лятото ще бъде и студен, и парещ. Очаква се междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 20 и 22°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред 10° и 15°, а най-високите - между 30° и 35°, гласи месечната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще се резервира наклонността за неравномерно систематизиране на валежите. В западната половина от страната месечната сума на преваляванията ще бъде около и над нормата, а в източната - преваляванията ще са на по-малко места и ще са по-малко като количества.

През множеството дни от първото десетдневие въздушната маса ще е неустойчива и в часовете след обяд и преди среднощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, показват от Национален институт по метеорология и хидрология. На доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевична активност и градушки. През първите дни температурите ще са малко под нормата, само че наклонността е към постепенно повишение.

През второто десетдневие температурите ще се задържат към естествените за периода, с продължаваща наклонност към постепенно покачване. През множеството дни ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни валежи и гръмотевична активност. Слънчеви часове ще има преди пладне.

През третото десетдневие, когато настава и астрономическото лято  температурите релативно ще се покачат. Ще настъпва постепенно стабилизиране на атмосферата, валежи и гръмотевици ще има на по-малко места.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР